2009. augusztus 4., kedd

Polgárháborúra várva

Magyarország eljutott oda, hogy a cigányok ölik a magyarokat és egyes magyar csoportok pedig a cigányokat. Ma Kisléta volt soron. Mi lesz a következő állomás? Cigány öl majd magyart vagy magyar öl cigányt? Csak találgatni tudunk.

Számtalan magyar halt már meg a cigányok keze által. Tarnabod, Gadna, Olaszliszka, Veszprém, Nagybörzsöny és folytathatnánk a hosszú sort. Sőt elképzelhető, hogy Kiskunlacháza is ebbe a sorba tartozik, csak „félrenyomoztak” tehetséges rendőreink. A sok gyilkosság mellett számtalan rablás, zaklatás, tolvajlás, uzsoraszedés, nemi erőszak és más válogatott bűncselekmények száradnak a nagyobbrészt cigány származású bűnözők lelkén. Úgy tűnik, a többségi társadalomnak mára már mérhetetlenül elege lett a cigányságból és hosszan lehetne sorolni, hogy miért… Bűnözés, segélyek, megélhetési gyerekvállalás, iskola- és munkakerülés, kosz, rendetlenség, mocsok, deviáns magatartás, normaszegések sorozata, stb. A politikusok, a döntéshozó vagy -befolyásoló emberek, a jogvédő aktivisták vagy a szociális vagy foglalkoztatási szakemberek érdemben semmit nem enyhítettek a kialakult feszültségen, sem az iskoláztatási, sem a foglalkoztatási mutatókat nem sikerült megjavítani a cigányság körében és ami ennél is jobban szúrja a többség szemét: a cigánybűnözés is hihetetlen méreteket öltött az utóbbi években. És eljött az a pont, amikor agyament őrült magyarok úgy vélték, hogy majd ők rendet tesznek a cigányok közt. És így következett be a cigánygyilkosságok sorozata, például Nagycsécs, Tatárszentgyörgy, Tiszalök és legutóbb (ma hajnalban) Kisléta. Mélységesen felháborít, hogy ezek az őrültek olyanokon „bosszulják meg” a társadalmi feszültségeket, akik a legkevésbé sem tehetnek semmiről. A cigányok közül a leggyengébbeken, az ártatlanokon. Egyszer egy cigány apát ölnek meg négyéves fiával, máskor egy munkába induló becsületes embert, s legújabban egy özvegyasszonyt, akinek 13 éves lányát is életveszélyesen megsebesítik. És miért? Mert ők laknak a faluszélen, ahonnan könnyen el lehet menekülni. Akik ezt tették, a legmocskosabb, legaljasabb gyilkosok. Szívből kívánom, hogy kerüljenek rendőrkézre és lehetőleg majd egy olyan cellába kerüljenek, ahol cigánybűnözők várják őket…
De hadd tegyem hozzá azt is, hogy mennyi embert terhel a felelősség a kialakult helyzetért: ide tartozik a gátlástalanul és minden helyzetben rasszizmust kiabáló nevetséges cigányvédők sora, élükön Mohácsival vagy Kolompárral, akik a problémák valódi okának felderítése, a gennyes seb kitisztítása helyett csak sót szórtak a sebbe. A parlamenti politikusok nagy része szintén felelősségre vonható, hiszen 20 év (!) alatt képtelenek voltak egy valamirevaló, hatékony cigánystratégiát kidolgozni. A vitatható romaprogramjaikba ölt pénzeket akár az ablakon is kiszórhatták volna, hisz azzal is ugyanannyi hatást értek volna el. Ha legalább a két legégetőbb magyar szociálpolitikai kérdés, vagyis a demográfiai válság és a cigánykérdés terén konszenzus lenne a parlamentben, akkor ma nem ott lenne az ország, ahol ma van… Magyarországon eddig senki nem mondhatta ki soha, hogy nagy-nagy bajok vannak a cigánysággal, mert akkor rögtön súlyos szankciókat szenvedett. Lásd pl. Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány esetét. A szociális munkások, szociológusok, szociálpolitikusok felelőssége is hatalmas a kialakult helyzetben. Annyit foglalkoztak a cigánysággal és még mindig nincs egy bátor hang a köreikben, aki kimondaná végre az igazságot is. Még mindig nincs egy okos koncepció, egy hosszú távú stratégia a cigányok felemelésére, valós és nem csak erőltetett és művi integrálásukra. Bár ne kellene ezt írnom, de sajnos lassan e szociális szakemberek, tudósok, tanárok is hitelüket vesztik sokunk szemében.
Pedig eljött az idő és cselekedni kell. Olyasféle szociális miniszterek kellenének, mint Szepessy Zsolt és nem olyanok, mint Gönz, Lévai, Szűcs vagy a többi. Ha pedig nem lesz számottevő előrelépés cigányügyben, akkor lassan tényleg a polgárháború rémétől kell tartanunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése