2009. augusztus 30., vasárnap

Ékes Ilona a melegfelvonulás ellen

Örülök, hogy végre felszólalt egy fideszes az évente a fővárost elözönlő undorító melegfelvonulás ellen. Ékes Ilona, aki a parlamenti emberi jogi bizottság tagja, levelet írt a budapesti rendőrfőkapitánynak, amelyben a szeptember 5-re meghirdetett melegfelvonulás betiltását kéri.
Szerinte a felvonulás (amit a szervezők tanévkezdés utánra és "merő véletlenségből" a magyar-svéd focivébé-selejtező napjára tettek)veszélyt jelent a közrendre és a közerkölcsre nézve, félelmet és visszatetszést kelt és az "ifjúság egészséges fejlődésének sérelméhez vezetne". Természetesen ezzel csak egyetérteni tud minden jóérzésű ember. Gratulálok Ékes Ilonának a bátor leveléért. Ékes szerint a homoszexualitás mentális sérülés, ami megfelelő szakemberekkel, terápiákkal akár gyógyítható is. Hogy mi a teljes igazság a homoszexualitásról, azt majd talán egyszer kiderítik a tudósok, mindenestre Ékes ezzel a kijelentésével magára zúdította a balliberális média, a pártok, a melegek és ilyen-olyan szakemberek (főként Takács Judit szociológus) gúnyos támadásait, de legalább ez az öt gyermekes családanya ezentúl is tükörbe tud nézni anélkül, hogy szembe kéne köpnie magát.
Ékes Ilona felvetése kellemetlenül jött pártjának, ismét csak mentegetőzni kényszerültek. Havasi Bertalan, a fideszes sajtőfőnök a Fidesz nevében gyakorlatilag elhatárolódott Ékes „magánakciójától”, mondván, hogy ez Ékes magánakciója volt, nem pedig a Fidesz véleménye. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a felvonulás egy rendőri kérdés és „a rendőrség kötelessége mindenki számára garantálni a jogérvényesülést, illetve biztosítani a közrendet és a köznyugalmat”. (Ó, mit kapott volna, ha a cigánygyilkosságok kapcsán is azt mondta volna, hogy ez egy „rendőri” kérdés… Kár, hogy a kisgyerekek és a közerkölcs védelmének kísérletét ennyivel elintézi a legnagyobb párt…)
Számomra külön meglepetés volt Balog Zoltán református lelkész (az emberi jogi bizottság fideszes elnöke és Orbán egyik nagyon közeli embere) reakciójáról olvasni a Népszabadság honlapján. Ő állítólag a felvonulást illetően egészen másképp nyilatkozott: szerinte „a tüntetőknek és ellentüntetőknek is joguk van megjeleníteni véleményüket, egészen addig, amíg betartják a gyülekezési törvény előírásait.” Majd gyakorlatilag felkéri a rendőrséget, hogy „ideológiai és politikai szimpátiáktól függetlenül mindenkivel betartassa a jogszabályokat”. Balog Zoltánnak (akinek betéve kellene tudnia, mit is mond a biblia a homoszexualitásról) a következő bibliai idézeten kellene erősen elgondolkoznia Ékes Ilona cserbenhagyása miatt:
„Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.” (Jelenések könyve 3:15-16) És Balognak nem ez az első „langymeleg” dobása, ami miatt majd számot kell adnia, ha más nem, Isten előtt….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése