2009. augusztus 9., vasárnap

Kilakoltatások és banki uzsora

"Embertelen állapotoknak vagyunk a tanúi, fizikailag bántalmaznak kilakoltatásuknak ellenszegülő embereket, köztük nőket, családok kerülnek az utcára, gyermekeket választanak el szüleiktől, mert nincs hová menniük, megszaporodott azoknak a száma, akik reménytelen helyzetükben és kétségbeesésükben öngyilkosságba menekülnek" – írja Simó.

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője tudatta az MTI-vel, hogy az Otthonvédők Összefogás levelet küldött Szili Katalinnak, amelyben rendkívüli parlamenti ülés összehívását kérik a kilakoltatások miatt. A civil szervezet azt szeretné, ha kivizsgálnák a kilakoltatásokat és az azok kapcsán érintett bankok felelősségét. Idén nyáron 12-15 ezer lakást árvereztek el, mert a családok nem tudták fizetni a megnőtt törlesztőrészletet. Simó szerint törvénnyel kellene védeni a jelenlegi 720ezer devizahiteles és a 720 ezer közüzemi díjhátralékos embert az embertelen eljárások ellen.

Augusztus eleji tüntetésén a Jobbik is tüntetett a kilakoltatások és az egyoldalú szerződésmódosítások, az uzsorakölcsönnek beilló banki devizahitelek miatt. Úgy látják, hogy a magyar emberek védtelenek a multik és a bankok manipulációival szemben. A tüntetést támogatta Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete, valamint azon képviseltette magát az Otthonvédők szervezete.
Jó lenne, ha sokan rájönnének, hogy nem kéne hagyni, hogy rajtunk, kisemberek kis pénzén nyerészkedjenek a multik és a bankok. Jó lenne, ha néha tényleg elgondolkoznánk, hogy mit is takar az a sokat és sokak által emlegetett fogalom, hogy „tőkés kizsákmányolás”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése